• Sva slobodna radna mjesta oglašavamo na našoj korporativnoj web stranici u rubrici Aktualni natječaji. Ako među aktualnim natječajima pronađete onaj koji odgovara Vašem profesionalnom profilu i interesima, prijavite se putem našeg web obrasca za prijavu.

   Ako među aktualnim natječajima trenutno ne pronalazite onaj koji Vam odgovara, a želite iskazati svoj interes za zaposlenjem kod nas, pošaljite nam otvorenu molbu putem web obrasca za prijavu u rubrici Otvorene molbe.

   Na ovaj način Vaša prijava ulazi u našu bazu kandidata koju redovito pregledavamo kada se ukaže potreba za zapošljavanjem novih djelatnika.

   Ako imate poteškoća s online prijavom, molimo Vas da nas o tome obavijestite na elektronsku adresu [email protected].


  • Ako ste se prijavili na službeni natječaj i zadovoljavate uvjete koji su navedeni u oglasu, poziv na razgovor možete očekivati unutar dva tjedna od datuma završetka natječaja.
   Ako ste nam poslali otvorenu molbu, poziv možete očekivati kada se oslobodi radno mjesto koje odgovara Vašim kvalifikacijama.


  • Nakon objavljenog oglasa za posao najčešće dobijemo više od sto prijava za pojedino radno mjesto. Kada se radi o radnom mjestu trgovca, broj prijava je često i nekoliko puta veći. Uvjeti koji su navedeni u oglasu su minimalni uvjeti koje trebate zadovoljiti za određeno radno mjesto.
   U prvom krugu selekcijskog postupka pregledavamo sve pristigle životopise te se radi predselekcija.
   Ostale kandidate na razgovor pozivamo u drugom krugu, ako bude potrebe za daljnjim postupkom.


  • Trajanje selekcijskog postupka ovisi o broju radnih mjesta za koje tražimo djelatnike i broju kandidata koji su se prijavili na natječaj. Želimo dati
   priliku za predstavljanje svim kandidatima koji zadovoljavaju uvjete natječaja, stoga selekcijski postupak može trajati od tjedan do mjesec dana.
   Dužina trajanja ovisi i o poziciji za koju se prijavljujete. Što je pozicija viša, to i selekcijski postupak duže traje, s obzirom na to da za pojedine pozicije postoji više selekcijskih krugova.


  • Svi kandidati koji su se prijavili na aktualni natječaj dobit će povratnu informaciju, neovisno o ishodu samog natječaja. Povratnu informaciju najčešće šaljemo putem elektronske pošte.


  • Premda ste već jednom poslali svoju prijavu i nalazite se u našoj bazi, savjetujemo Vam da se svaki put iznova prijavite na natječaj koji odgovara Vašim kvalifikacijama i interesima.


  • Naravno. Odbijenica se uvijek odnosi na konkretan natječaj. Cilj nam je uspješno uskladiti zahtjeve određenog radnog mjesta s profilom kandidata.
   Svaki novi natječaj je i nova prilika da upravo Vi budete odabrani kao idealan kandidat za konkretno radno mjesto.


  • Ako ste se prijavili za poziciju trgovca, blagajnice ili skladištara, možete očekivati razgovor s voditeljima u prodajnom centru za koji ste podnijeli prijavu.
   Ako ste se prijavili za voditeljsku poziciju u prodajnom centru ili za poziciju u našim stručnim službama, prvi korak je psihologijsko testiranje nakon kojeg slijedi razgovor s djelatnicima Sektora ljudskih potencijala i nadređene osobe u sektoru za koji ste podnijeli prijavu.
   Ovisno o zahtjevnosti pozicije, možete očekivati jedan ili više krugova razgovora.
   Za neke specijalističke pozicije primjenjujemo i specijalizirane testove znanja vezane za posao za koji ste se prijavili.
   Neovisno o poziciji, tijekom našeg selekcijskog postupka trudimo se stvoriti ugodnu i opuštenu atmosferu kako biste u što većoj mjeri mogli pokazati svoje znanje i sposobnosti te nam pokazati zašto ste upravo Vi idealan kandidat za naš tim.


  • Kada provodimo selekcijski postupak rukovodimo se Knjigom standarda u postupcima selekcije koju je izdalo Hrvatsko psihološko društvo. Prema Standardima, u situaciji profesionalne selekcije kandidati ne dobivaju povratnu informaciju u obliku interpretiranja rezultata testiranja. Kada postanete član našeg tima, rado ćemo Vam interpretirati rezultate testiranja.


  • Prema Vašim osobnim podacima (npr. ime i prezime, datum rođenja, i sl.) koje nam ustupate prilikom selekcijskog postupka postupamo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Navedeni podaci dostupni su samo onim djelatnicima tvrtke Pevex koji sudjeluju u selekcijskom procesu (djelatnici ljudskih potencijala, osobe nadređene djelatniku za radno mjesto za koje se prijavio i Uprava Društva).
   Prema Zakonu o psihološkoj djelatnosti i Kodeksu etike psihološke djelatnosti, rezultati testiranja smatraju se poslovnom tajnom i koriste se isključivo u svrhu selekcijske procjene, čega se striktno pridržavamo. Više o obradi osobnih podataka pročitajte na odjeljku o privatnosti.


  • Prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka imate puno pravo na izmjenu dostavljenih podataka. Vaše osobne podatke možete izmijeniti tako da ponovno pošaljete Vašu prijavu ili da željene izmjene pošaljete na elektronsku adresu [email protected].
   Prema istom zakonu Vam je omogućen i uvid u osobne podatke koje ste dostavili.
   Pristup ovim podacima dostupan Vam je slanjem upita na elektronsku adresu [email protected]. Više o obradi osobnih podataka pročitajte na odjeljku o privatnosti.


  • Bilo da ste zainteresirani za poziciju trgovca, bilo direktora sektora, najvažniji kriteriji pri odabiru djelatnika su motivacija i želja za daljnjim profesionalnim razvojem. Također nam je važno da se Vaše vrijednosti slažu s našima koje promoviramo kroz našu viziju i misiju.

   Više o profilu za pojedine pozicije pročitajte u odjeljcima Posloprimci, Studenti i Učenici.


  • Imate li još pitanja o zapošljavanju u Pevexu, slobodno nam pošaljite svoj upit, a mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.
   Vaše upite možete slati na elektronsku adresu: [email protected].