Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX dolazi u Gospić
Objavljeno: 15.01.2024

Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX dolazi u Gospić

PEVEX d.d. 1. hrvatski trgovački lanac, planira početi graditi prodajni centar u Gospiću. Na gotovo 18.000 četvornih metara zemljišta koje je kompanija kupila, u planu je izgradnja trgovačkog prostora te pripadajućih infrastrukturnih sadržaja nužnih za funkcioniranje prodajnog centra poput prometnice i parkirališta. Prodajni centar PEVEX u Gospiću kupcima će osiguravati sve što im je potrebno za dom, vrt ili hobi uz neizostavnu ponudu robe široke potrošnje.

Baš kao i svi prodajni centri koji su u kompanijskom vlasništvu bit će suvremeno opremljen, energetski efikasan i potpuno prilagođen zahtjevima kupaca.

„Nastavljamo započeti investicijski ciklus te kontinuirano širenje prodajne mreže. Izuzetno mi je drago da dolazimo u Liku čime zaokružujemo pokrivenost našim prodajnim centrima svih hrvatskih regija. No, prostora za daljnje širenje u Hrvatskoj još ima i pred nama je puno posla.“ – ističe predsjednik Uprave PEVEX-a Krešimir Bubalo.

PEVEX Gospić nalazit će se na raskrižju prometnice Gospić – Lički Osik s prometnicom koja vodi prema naplatnoj postaji auto ceste A1 Zagreb – Dubrovnik .

Dolazak prvog hrvatskog trgovačkog lanca u Gospić dio je investicijskog ciklusa PEVEX-a koji uključuje 40 prodajnih centara diljem Hrvatske, a nakon toga slijedi iskorak na inozemna tržišta. Podsjetimo, kompanija u sklopu najavljenog velikog investicijskog ciklusa ove godine planira otvoriti logističko distributivni centar u Zagrebu na Jankomiru, čiji su radovi u tijeku i napreduju željenom dinamikom. Osim toga, u 2024. godini planirano je otvorenje i prodajnih centara u Poreču te Zaboku.

PEVEX trenutačno ima 29 prodajnih centara u 25 hrvatskih gradova.