Prvi hrvatski trgovački lanac objavio informaciju vezanu uz predstojeći blagdan
Objavljeno: 17.11.2020

Prvi hrvatski trgovački lanac objavio informaciju vezanu uz predstojeći blagdan

Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX donio je odluku vezanu uz rad njegovih centara u srijedu, 18.11.2020. godine, tijekom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Od ukupno 26 prodajnih centara diljem Hrvatske, radit će 25 centara, ali skraćeno, od 8 do 14 sati. Jedino neće raditi prodajni centar u Vukovaru.

Brojne zaštitne mjere u mjestu sigurne kupnje

Podsjetimo, PEVEX je prvi trgovački lanac koji je na području Europske unije uveo u sve svoje prodajne centre – termalne kamere, visokotehnološki stupanj zaštite koji su u Hrvatskoj uvele tek neke bolnice. Zbog projekta uvođenja termalnih kamera PEVEX je u listopadu ove godine dobio i nagradu Udruge menadžera sigurnosti.

Svima koji ulaze u prodajni centar sustav mjeri temperaturu tijela, a ako je ona povišena kupca se diskretno obavijesti o tome te ga se dodatno zaštiti zaštitnom opremom, maskom i rukavicama, uz još jedno dezinficiranje ruku. PEVEX je kao jednu od zadnjih zaštitnih mjera, za sve svoje prodajne centre, uveo i zamagljivače koji pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol, čime se omogućava bolji prodor u sve dijelove prostora.