Prvi hrvatski trgovački lanac dobio predsjednicu Nadzornog odbora, radnici svog predstavnika
Objavljeno: 30.09.2020

Prvi hrvatski trgovački lanac dobio predsjednicu Nadzornog odbora, radnici svog predstavnika

Prvi hrvatski trgovački lanac dobio predsjednicu Nadzornog odbora, radnici svog predstavnika

Nadzorni odbor PEVEXA na jučer održanoj sjednici za predsjednicu Nadzornog odbora izabrao je Kristinu Prokš, a za njezinog zamjenika Damira Spudića, koji je i ranije obnašao tu istu funkciju. Prokš je ranije u rujnu izabrana za članicu Nadzornog odbora (NO), a u utorak (28.09.2020.) je od ostalih članova izabrana na vodeću poziciju u NO.

Podsjetimo, Kristinu Prokš i Damira Spudića, iskusne menadžere na visokim upravljačkim pozicijama, izabrala je jednoglasno Glavna skupština održana 7. rujna 2020. na mandat od četiri godine. Radnici imaju svog predstavnika u NO Također, radnici PEVEXA izabrali su svog novog predstavnika u Nadzornom odboru. Naime, na izborima održanim 10. rujna 2020. radnici su kao svog predstavnika izabrali Eugena Perića, s liste kandidata skupine radnika, inače i povjerenika Sindikata trgovine Hrvatske u PEVEXU.

„Izuzetno sam sretan i ponosan jer sam izabran kao predstavnik radnika u NO. Podrška radnika je nešto što jako veseli i imponira, ali je i velika odgovornost i obveza prema svim zaposlenicima. Drago mi je da su zaposlenici u samom vrhu prioriteta našoj Upravi, jer povećanje plaća za 42% u zadnje 4 godine ne postoji u nijednoj trgovini u Hrvatskoj.“, izjavio je povodom izbora Perić koji radi u PEVEXU već 20 godina. Uz to djeluje i u Zakladi PEVEX koja pomaže radnicima u teškim životnim situacijama.

Nadzorni odbor PEVEXA sada djeluje u punom sastavu.

Investicije se nastavljaju prema zadanom planu

Na istoj sjednici NO-a na kojoj je izabrana njegova nova predsjednica, predsjednik Uprave PEVEXA Jurica Lovrinčević i ostali članovi Uprave izvijestili su članove Nadzornog odbora o stanju Društva i njegovim daljnjim strateškim planovima.

Unatoč korona krizi PEVEX nastavlja investiranje u širenje maloprodajne mreže s po dva nova prodajna centra godišnje u mjestima s više od 15.000 stanovnika.

 

Kako bi bili dostupniji još većem broju potrošača, bez dodatnog troška, pokreće se i poslovni model dostavnih centara. Dva takva centra planiraju se otvoriti do kraja godine – jedan do 500 m2 i drugi do 1000 m2, a ostali u 2021. u nizu gradova.

 

„Dva nova projekta koja smo realizirali ove godine na nekretninama u našem vlasništvu predstavljaju centri u Vinkovcima i Slavonskom Brodu. U Slavonskom Brodu smo napustili zakupljeni prostor i početkom listopada otvaramo novi centar u našem vlasništvu u ulici Petra Svačića. Nakon toga prodajni centar selimo i u Makarskoj.“, spomenuo je ovogodišnja ulaganja i predstojeće planove predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.