PEVEX RADI NAJVIŠE ZAŠTITE KUPACA I TRGOVACA UVEO TERMALNE KAMERE
Objavljeno: 07.05.2020

PEVEX RADI NAJVIŠE ZAŠTITE KUPACA I TRGOVACA UVEO TERMALNE KAMERE

PEVEX RADI NAJVIŠE ZAŠTITE KUPACA I TRGOVACA UVEO TERMALNE KAMERE

Visokotehnološki sustav zaštite koje su uvele tek neke bolnice u Hrvatskoj i to pretežno zahvaljujući donacijama, PEVEX je postavio u svoje prodajne centre. No ne kako bi spriječio ulaz kupcu s mogućim simptomom, nego kako bi ga zaštitio dodatnom opremom.

PEVEX je kao dodatnu pomoć za zaštitu od širenja koronavirusa na ulaze svojih prodajnih centara instalirao termalne kamere („live streaming“ bez pohrane snimki). Mogućnost termalnog snimanja je dobrovoljna za kupce i ako ga ne žele, slobodno se mogu obratiti zaposlenicima PEVEXA na ulazu u prodajni centar. Kamere rade na način da u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih, na udaljenosti od dva metra. Ako kamera snimi povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm. Kupac neće biti spriječen obaviti kupnju. Naime, na diskretan način će biti informiran o povišenoj tjelesnoj temperaturi kao jednom od mogućih simptoma bolesti COVID-19, sve u svrhu poduzimanja dodatnih mjera kako bi zaštitio svoje zdravlje i zdravlje drugih, jer će mu PEVEX za obavljanje kupnje, uz dezinficijens, osigurati i zaštitnu masku te rukavice. ‘Čuvajmo naše zdravlje i zdravlje naših bližnjih.’, poručili su iz tvrtke kupcima u vezi uvođenja najsuvremenije tehnologije za zaštitu od pandemije.

‘PEVEX je odmah po izbijanju pandemije bio spreman pružiti maksimalnu zaštitu naših kupaca i djelatnika, a ovo je samo jedan od pokazatelja te namjere. Iako se situacija s pandemijom smiruje, posebice u Hrvatskoj, mi ćemo i dalje biti iznimno fokusirani na zaštitne mjere kako bi se naši kupci i zaposlenici osjećali potpuno sigurno.’, poručio je Predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

O Pevexu

Utemeljen 1990. godine, Pevex je prvi hrvatski trgovački lanac i među kupcima se smatra prvim izborom pri kupovini proizvoda za gradnju, opremanje i uređenje doma i vrta. Pevex se ponosi s 2000 zaposlenika koji predstavljaju desetke tisuća različitih proizvoda te preko sedam različitih programa. Ono što Pevex izdvaja od ostalih trgovačkih lanaca za gradnju je fokusiranost da poslovanje bude društveno odgovorno, tako što brine o zajednici kroz sponzorstva i mnogobrojne donacije. U Pevexu možete pronaći kućanske uređaje poput perilica, sušilica rublja, štednjaka i hladnjaka; elektroniku poput TV opreme, LED-a, televizora, mobitela; opreme za vrt i sport poput kosilica, pila, škara, trimera, auto guma i pribora; keramike i sanitarije poput tuš kada, radijatora, mješalica, kada, opreme za kupaonicu; željeznarije, opreme za dom i dizajn poput laminata, te opremu za građevinu i boje.