PEVEX-ovim radnicima rasla prosječna neto primanja
Objavljeno: 25.01.2024

PEVEX-ovim radnicima rasla prosječna neto primanja

Radnicima prvog hrvatskog trgovačkog lanca PEVEX d.d. kontinuirano rastu neto primanja. Prosječna neto primanja koje su primili zaposlenici tijekom prošle godine više od 80% su veća nego su bila unatrag nekoliko godina. Osim toga, znatno su poboljšani i uvjeti rada.

„U PEVEX-u prepoznajemo vrijednosti koje nas potiču da budemo još bolja, uspješnija i za kupce trgovina prvog izbora. Nesumnjivo najveća vrijednost su nam naši zaposlenici koje uz plaću, dodatno nagrađujemo isplatama prigodnih nagrada poput uskrsnice, božićnice, regresa, mjesečnom nagradom za radne rezultate, stimulacijama i godišnjom nagradom za radne rezultate (bonus). Lani smo ponovno povećavali plaće, a taj kontinuitet imamo već godinama – rekao je predsjednik Uprave PEVEX d.d. Krešimir Bubalo.

Dodaje kako PEVEX kao odgovoran i osviješten poslodavac radnicima osigurava i besplatne godišnje sistematske preglede, a zahvaljujući kompanijskoj ZAKLADI PEVEX, zaposlenici se mogu obratiti i za novčanu pomoć kada se u njihovim životima dogode neke nepredviđene i nerješive situacije. Uz to, kompanija isplaćuje troškove prehrane i prijevoza, a prigodnom potporom nagrađuje i svako rođenje djeteta zaposlenika. Također, nagrađuje se i lojalnost kompaniji isplatom jubilarnih nagrada.

PEVEX kontinuirano unaprjeđuje materijalna prava i uvjete radnika te nastoji razvijati što bolje poslovno okruženje koje je poticajno, sigurno i ohrabruje za daljnji rast kompanije. Novost je i ta da od ove godine svi zaposlenici PEVEX-a u svim prodajnim centrima imaju petodnevni radni tjedan.