PEVEX ostvario rekordnu dobit u prošloj godini
Objavljeno: 09.06.2020

PEVEX ostvario rekordnu dobit u prošloj godini

PEVEX ostvario rekordnu dobit u prošloj godini

Tvrtka Pevex, prvi hrvatski trgovački lanac, objavila je rezultate poslovanja za prošlu, 2019. godinu. U odnosu na 2015. godinu, zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, ukupni prihodi porasli su za čak 80,94 posto, dok je neto dobit porasla za gotovo 570 posto. Uz to, tvrtka je u spomenutom razdoblju u vlasništvo preuzela deset postojećih prodajnih centara, otvorila šest novih prodajnih centara te zaposlila više od 800 novih djelatnika.

„Iznimno sam sretan i zadovoljan kada sagledam poslovanje naše tvrtke u zadnje četiri godine. Osim na izvanredne financijske rezultate, posebno sam ponosan na naših gotovo 2.000 djelatnika bez kojih ne bismo mogli rušiti rekorde. Oni su naša pokretačka snaga i stoga kontinuirano radimo na njihovom zadovoljstvu i produktivnosti što pokazuje činjenica da smo prosječna neto primanja povisili za preko 42% u protekle četiri godine, a cilj nam je povećati ih na iznos od 7.500 kuna kroz naredne dvije godine.“, izjavio je gosp. Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke Pevex. Ukupni prihodi tvrtke premašili su 2 milijarde kuna i iznose 2.137.541.428 kuna dok je neto dobit porasla na 160.719.146 kuna u prošloj, 2019. godini, tj. neto dobit je oko 21 milijuna kuna veća nego u 2018. godini. Također na jučerašnjoj Glavnoj skupštini, dioničari su prihvatili prijedlog Nadzornog odbora i Uprave o zadržavanju neto dobiti ostvarene prošlogodišnjim poslovanjem za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom korona virusa. Na Glavnoj skupštini dioničari su donijeli odluku o promijeni imena tvrtke iz Pevec d.d. u PEVEX d.d. kako bi i sam identitet tvrtke bio povezan s već zaštićenim žigom PEVEX. Osim novog prodajnog centra u Vinkovcima čija je izgradnja već započela, a otvorenje se očekuje početkom rujna, ove godine se planira i preseljenje prodajnog centra u Slavonskom Brodu u prostor kojeg je Pevex kupio u rujnu 2019.

Tvrtka Pevex, prvi hrvatski trgovački lanac, posluje od 1990., a nakon ranijih izazova, u prethodne je četiri godine uspio ostvariti zavidnu stabilnost i prepoznatljivost te je stekao bonitetni certifikat AAA i time se svrstao u sami vrh hrvatskih poduzetnika, a na tržištu neprehrambenih proizvoda se izdvaja širinom asortimana te odličnim odnosom cijene i kvalitete svojih proizvoda.