PEVEX kreće s izgradnjom Centralnog skladišta vrijednog gotovo 13,5 milijuna eura
Objavljeno: 09.08.2023

PEVEX kreće s izgradnjom Centralnog skladišta vrijednog gotovo 13,5 milijuna eura

PEVEX d.d. u Zagrebu, na lokaciji Jankomir kreće s izgradnjom Centralnog skladišta, odnosno suvremenog logističkog distributivnog centra koji će se prostirati na više od 15.000 četvornih metara s pripadajućim manipulativnim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima. Izvođač radova na investiciji vrijednoj gotovo 13,5 milijuna eura je Projektgradnja plus d.o.o. iz Slavonskog broda, a predviđen završetak radova je sredina 2024. godine. Projektant i projektni nadzor je Rechner d.o.o iz Osijeka, a glavni projektant arhitekt Bruno Rechner. Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljat će tvrtka Extructa d.o.o. iz Zagreba.

Zbog dobrog prometnog položaja, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, zapadni dio Zagreba se pokazao kao idealna pozicija budućeg Pevexovog Logističko distributivnog centra.

„Ova godina u znaku je velikih kapitalnih ulaganja koja će sigurno pridonijeti daljnjem zacrtanom rastu i razvoju kompanije. Investicijski ciklus, najznačajniji u proteklih nekoliko godina, započeli smo osuvremenjivanjem našeg prodajnog centra u Virovitici, a nastavljamo izgradnjom Centralnog skladišta, prodajnih centara u Poreču i Zaboku te otvaranjem nove trgovine u Vrbovcu. Našim investicijama tu nije kraj jer već smo pri kraju pregovora za još neke lokacije. Cilj nam je u kratkoročnom razdoblju imati 40 prodajnih centara diljem Hrvatske“ – istaknuo je predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo.

Centralno skladište PEVEXA na zagrebačkom Jankomiru bit će opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije čime se potvrđuje smjer kompanije, a to je razvoj i primjena ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša i održivog poslovanja te uštede energije.