PEVEX d.d. proširio Nadzorni odbor
Objavljeno: 25.11.2020

PEVEX d.d. proširio Nadzorni odbor

Glavna skupština PEVEXA u ponedjeljak je jednoglasno izabrala dva nova člana Nadzornog odbora kompanije.

„Glavna skupština Pevexa održana 23. studenoga 2020. donijela je odluku o izmjenama statuta kojom povećava broj članova Nadzornog odbora s tri na pet članova, ocjenjujući da je pet članova u mogućnosti obuhvatiti najvažnija područja djelovanja i obavljati zadaće koje taj organ ima, uzimajući u obzir veličinu i složenost poslovanja kompanije.“, poručeno je iz Uprave.

Uz izmjene statuta, Glavna skupština je, uz tri postojeća člana Nadzornog odbora Kristinu Prokš, Damira Spudića i Eugena Perića, na četverogodišnji mandat izabrala Antoniju Glavaš, istaknutu menadžericu sa zavidnim petnaestogodišnjim iskustvom i Nenada Bračuna, također menadžera koji je u posljednje tri i pol godine obavljao funkciju direktora Z1 televizije.

PEVEX trenutno ima 26 prodajnih centara diljem Hrvatske, a u njemu trenutno radi gotovo 2.000 zaposlenika. Unatoč korona krizi, iduće godine planira se ulaganje u novi poslovni model dostavnih centara diljem Hrvatske.

 

Za 2019., kao i prethodno za 2018. godinu tvrtka je stekla bonitetni certifikat AAA, koji označuje top hrvatske tvrtke s visokom razinom poslovanja.