Budući logistički centar PEVEX gradi se željenom dinamikom
Objavljeno: 24.10.2023

Budući logistički centar PEVEX gradi se željenom dinamikom

Završetak logističko-distributivnog centra PEVEX-a na Jankomiru, u što se investira 13,5 milijuna eura, planiran je za sredinu 2024., istaknuo je predsjednik Uprave PEVEX-a Krešimir Bubalo nakon obilaska radova. Riječ je o najznačajnijoj investiciji PEVEX-a ove godine, a radovi, kako je kazao Bubalo, napreduju željenom dinamikom. Centar će se prostirati na više od 15.000 četvornih metara s pripadajućim manipulativnim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima. Investicija u samu izgradnju iznosi 13,5 milijuna eura, a u opremanje će se uložiti nešto više od 15 milijuna eura, kazao je Bubalo.

Zbog dobrog prometnog položaja, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, zapadni dio Zagreba se pokazao kao idealna pozicija budućeg PEVEX-ovog Logističko distributivnog centra. Centralno skladište PEVEX-a na zagrebačkom Jankomiru, kako je rekao Bubalo, biti će opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije, čime se potvrđuje smjer kompanije, a to je razvoj i primjena ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša i održivog poslovanja te uštede energije. Izvođač radova na logističko-distributivnom centru je tvrtka Projektgradnja plus iz Slavonskog broda, a predviđen završetak radova je sredina 2024. godine.

Predsjednik Uprave Krešimir Bubalo je istaknuo i da je PEVEX krenuo u snažnu ekspanziju i vrlo brzo će zaokružiti Hrvatsku sa 40 prodajnih centara. Uskoro se otvara i 29. prodajni centar i to u Vrbovcu, a iduće godine PEVEX dolazi u Poreč. 'Spremni smo za ekspanziju i to ćemo raditi većinom svojim sredstvima', kazao je Bubalo napominjući kako gledaju i potencijale van Hrvatske.